Heartflutters 3 kolom

Kaarten

Verjaardagskaart voor mijn Moeder!!!!

Hallo Dames,

Dit heeft even niets met Nail Art te maken.
Naast Nail Art doe ik ook wel eens een kaart maken met de cricut machine van provocraft.
Mijn moeder is 16 juli, dus morgen, JARIG en daarom heb ik voor haar een verjaardagskaart gemaakt.
Tevens voldoet deze kaart aan de challange van "Mojo Monday sketch blog".
Ik vond de sketch een leuk idee voor een verjaardagskaart en daarom doe ik dus tevens mee aan deze challange.
Een “sketch” wil zeggen dat je een basis ontwerp aangeboden krijgt en hiermee moet je dan een kaart maken.
Hieronder zie je een afbeelding van de sketch waaraan de kaart moest voldoen:Ik ga even uitleggen hoe ik mijn kaart heb gemaakt. 

De kleur van de basiskaart is rood. Hierop een créme kleurig papier van 13 cm bij 13 cm.
Daar bovenop zit een gestreept patroonpapier van 12,5 cm bij 12,5 cm. Onderaan de kaart heb ik een strook donker rood papier gebruikt die bewerkt is met een fiskars pons (de naam van deze pons weet ik niet). Ik heb ervoor gekozen om een wit lintje met een strik te gebruiken om op dit donker rood strookje te plakken. Dit allemaal word direcht op de kaart geplakt.

De grote oranje bloem komt uit de cartridge "Paperlace" blz. 36 Base shadow. Deze heb ik uitgesneden op 3,25 inch. Het gele rondje in het midden komt ook uit "Paperlace" maar die staat op blz. 31 Base schadow en heb ik uitgesneden op 2,75 inch. Dit rondje heb ik door de Cuttlebug gedaan met de folder "Daisy Pattern" waardoor er bloemetjes op het rondje staan. (Op het einde laat ik het hart van deze bloemetjes glitteren door de stickels "stardust"). Deze bloem word ook direct op de kaart geplakt.

De cartridge "Forever Young" heb ik gebruikt voor het meisje en het bloemetje met de tekst "Happy Happy Birthday!". Het meisje van blz. 43 heb ik uitgesneden op 3 inch. Haar jurk heb ik uit patroonpaier gesneden. Het meisje heb ik met dik foam tape op de grote bloem geplakt.

Het bloemetje van blz. 73 heb ik uitgesneden op 2,75 inch. Maar om een tekst hierin te kunnen stempel heb ik het witte gedeelte op 3 inch moeten uitsnijden want anders past de tekst niet. Vervolgens heb ik met rode inkt "Happy Happy Birthday" in het midden van de bloem gestempelt. De stempel komt uit de stempelset "My Creative Time" en heet "Wow! So Many Candles". De bloem heb ik met foam tape op de kaart geplakt.

Links boven in de hoek heb ik nog 3 steentjes geplakt in de kleuren: rood, geel en zilver.

Ik heb een filmpje van hoe ik de kaart heb gemaakt:


 Hieronder een paar foto's van het eindresultaat:
Groetjes Iris en tot de volgende keer.Moederdagskaart!!

Vandaag eens iets heel anders.
Ik heb een moederdagskaart gemaakt voor mijn moeder via het cricut machine.
Ik zal even vertellen hoe ik dit heb gemaakt.
De groene ronde kaart komt vanuit de cartridge "Birthday Bash" op blz 38 en is op 5,25 inch uitgesneden.
De binnenste laag is gemaakt van een créme kleur en staat ook op blz 38. De puntjes heb ik gemaakt met de cuttlebug.

De vlinder komt uit de cartridge “Florals Embellished”. Hij staat op blz. 66  en is uitgesneden op 3 inch. De vlinder heb ik met foam tape op de kaart vastgezet. Vervolgens heb ik nog wat steentjes eraan toegevoegd.


                                          
 


Uit de cartridge “Flower Shoppe” heb ik twee bloemen gemaakt van blz. 16. Dit heb ik uitgesneden op 1,75 inch en 1,50 inch. In deze bloem heb ik een steentje geplakt en ik heb glitters op het gele bloemetje gedaan.


                                   
Als laatste heb ik nog een strookje gebruikt van ongeveer 1,50 inch en daarop heb ik gestempeld met de stempel Happy mother's day erop. Hierop heb ik nog 2 steentjes geplakt.Als laatste heb ik nog een strikje aan de bovenkant bevestigd met een gluedot.


Verjaardagskaart 50

Ik heb deze week een verjaardagskaart gemaakt voor mijn moeder! Ze was afgelopen maandag jarig.
Hieronder beschrijf ik hoe ik de kaart heb gemaakt.

De twee groene cirkels komen uit de cartridge “Elegant Edges” en ze zijn te vinden op blz. 45. Deze heb ik op 5.25 inch uitgesneden. Het middelste rondje (crème) heb ik vanuit de cartridge “Birthday Bash”, zie blz 38. Dit rondje heb ik uitgesneden op 5 inch en vervolgens heb ik dit bewerkt met een cutlebug folder (met bloemen als afbeelding). Op enkele bloemen heb ik stickels “star dust” gebruikt zodat een paar bloemen glitteren.

Om ervoor te zorgen dat de cirkels vast te komen zitten heb ik een vel papier gebruikt van 12cm bij 24 cm. Dit vel papier ril je op 6 cm en 12 cm.

Uit de cartridge “Florals Embellished” komt het vogeltje. Je kunt dit vogeltje vinden op blz. 61 en ik heb hem op 3 inch uitgesneden. De vogel is met foamtape op de cirkel bevestigd en ik heb hem versierd met accent glossy en steentjes.

De 2 bloemen die op de andere cirkel zijn bevestigd met foamtape komen vanuit de cartridge “Forever Young”. De grote bloem is uitgedraaid op 2 inch en is te vinden op blz 71, en de andere bloem is op 1,75 inch uitgesneden en is te vinden op blz. 73. Ook op deze bloemetjes heb ik steentjes geplakt.

Ik weet helaas niet meer op hoeveel inch ik de cijfers heb uitgesneden maar ik heb wel accent glossy erop gebruikt. In het midden van de onderste cirkel heb ik ook nog een strookje erop geplakt en op dit strookje heb ik “Happy Birthday” gestempeld. Ook hierop zitten steentjes. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...